lördag, augusti 17, 2013

Nom nom nom, den översta funderar jag på att lagt till innom de närmaste dagarna

Koka broccolin/blomkål & låt rinna av i durkslag
Värm cremefreisen lite så den blir lite rinnig.
Häll grönsakerna i en form, häll cremefraise över & strö sedan över riven ost
180* tills osten smält
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 
Mycket god blomkålsgratäng!

Mycket god och enkel gratäng med blomkål som är ett bra alternativ till potatis/ris/pasta för den som vill äta färre antal kolhydrater.
Tid: 30 minuter, varav 10 min i ugnen 4 portioner 
Glutenfritt
Vegetariskt
Ingredienser:
•500 g blomkål
•2 dl grädde
•0,5 tsk salt
•2 tsk potatismjöl
•1 klyfta vitlöksklyfta
•1-2 dl riven ost
Utrustning du behöver:
•1 st ugnsform 
Gör så här:
Ta fram en kastrull, häll i vatten och lite salt och låt koka upp. Skär blomkålen i buketter. Lägg i det kokande vattnet låt koka ca 5 minuter. Häll av vattnet och lägg över blomkålen i en ugnssäker form.

Blanda grädde, salt och potatismjöl i en skål. Pressa ner vitlöken. Rör runt ordentligt i botten av skålen precis innan du sedan häller detta över blomkålen. 

Strö över riven ost.

Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 10 minuter, tills den fått lite färg.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Ingredienser: Broccoli & blomkål

* Färsk broccoli
* Färsk blomkål
* 4 ägg
* 3 dl grädde
* 1 mozarellaost
* Lite riven ost
* Örtsalt

Koka blomkålen och broccolin i saltat vatten till de är någorlunda mjuka. Får gärna ha lite tuggmotstånd kvar.
Knäck äggen i en skål och vispa upp lite lätt. Häll i grädden och salta.
Lägg i den rivna osten och skär mozarellan i bitar och häll ner i äggblandningen.
Lägg i grönsakerna i en ugnsform och häll äggstanningen över.

In i ugnen på 175 grader i ca 30 min. Höj gärna värmen mot slutet så gratängen får färg.
Servera med grillat kött, bearnaisesås, mozarella och tomatsallad med pesto.

Inga kommentarer: