tisdag, oktober 01, 2013

Morgondagens lunch & middag klart

2 formar baconlåda klar samt 5l torsk i äggsås 😃 bara potatisen kvar sen blir det inte ett skit mer denna kvällen. Bara slappa 

Baconlåda 200-225* tills potatisen fått fin färg & är mjuk
tärnar MASSOR av potatis, strimlar i paprika mix, 6-8 frp bacon, en bit purjolök, 5 dl vispgrädde, salt, vitpeppar, lite svartpeppar, ketchup ba lirka lite över. Varva allt. Potatis,bacon,kryddor,paprika mix,purjo å samma rutt igen sen in i ugn 200-225* tills potatisen fått fin färg å e mjuk. Idag strödde jag även över riven ost på varje lager

Torsk i äggsås 5 liter
1200 g torsk saltas lätt
4-6 st fiskfond (dallriga sorten)
2-3 st fiskbuljongtärning (hårda som du smular)
1 stor platta kokt ägg (strimlas)
1 kruka dill
1 kruka persilja
minst 6 dl mjölk
mjöl häller du i mjölken som du kokar upp tills du får den tjockleken du vill ha sen är det bara att hälla av spadet fisken kokat i.

Jag lägger i torsken i kokande vatten med all buljong, låter det lätt koka 4 min ca tills torsken fått vit fin färg. Plockar ur torsken & låter den svalna. Tar en annan kastrull där jag har mjöl & mjölk som jag gör till tjock redning. När det är till räckligt tjockt häller jag över all spad med buljongen tills kastrullen nästan är full ha sen i de strimlade äggen & torsken


1 kommentar:

Anonym sa...

Det ser alltid så himla gott ut på dina matbilder! Man blir hungrig bara av att titta på dem :)
/Lina